Rekodavi

Rekodavi-sovellusprojekti jatkokehitti Kodavi-sovellusprojektin kehittämää Study Health with HBSC -verkkosovellusta. Projektin kohteena oli vuonna 2020 Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliselle tiedekunnalle kehitetty WWW-sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat visualisoida WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia. Koululaistutkimus kerää tietoa 5.-, 7.- ja 9.-luokkalaisten terveystottumuksista sekä heidän terveyden kokemuksiaan neljän vuoden välein. Kysely toteutetaan seuraavan kerran vuonna 2022.

Rekodavi-sovellusprojektissa sovellukseen lisättiin pääkäyttäjän rooli ylläpidettävyyttä parantamaan. Pääkäyttäjän kirjautuminen toteutettiin Peda.net-kirjautumisrajapintaa käyttäen. Pääkäyttäjä pystyy lisäämään tietojärjestelmään uutta tutkimusdataa ja pääkäyttäjän oikeudet muille Peda.net-käyttäjille. Sovellukseen lisättiin myös muita pääkäyttäjän toimintoja, kuten etusivun tekstin muokkaaminen sekä laskuri kävijämäärän ja tehtyjen hakujen seuraamiseen. Projektissa tehtiin myös pieniä parannuksia sovelluksen yleiskäyttöisiin toimintoihin, kuten esimerkiksi hakutulosten tallentaminen ja hakutulosten esittäminen aikasarjakuvaajana.

Rekodavi-sovellusprojektissa käytettiin samoja teknologioita kuin alkuperäisessä Kodavi-sovellusprojektissa. Sovelluksen käyttöliittymässä käytettiin JavaScript-ohjelmointikieltä, Node.js-sovellusalustaa, HTML5- ja CSS3-merkintäkieliä sekä Recharts.js- ja i18next-react -kirjastoja. Palvelinohjelman toteutuksessa käytettiin Java-ohjelmointikieltä ja Spring Boot -sovelluskehystä. Tietokannanhallintajärjestelmänä käytettiin PostgreSQL:ää.

Projektiryhmä Tilaajan edustajat Ohjaajat
Dorrit Hämäläinen Nelli Lyyra Samu Kumpulainen
Tuomas Kontio Kristiina Ojala Enni Stylman
Juha-Matti Rahkola Jorma Tynjälä
Marjo Tanska