LAAVA
Tietotekniikan cum laude -työprojekti


Projektin kuvaus

Laava-projekti tuotti Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnalle sovelluksen laboratorioiden ja mittalaitteiden ajanvaraukseen. Sovellus toteutettiin WWW-ympäristöön ja se teki mahdolliseksi ostoskorityyppisen laitteiden ja tilojen yhteisvaraamisen.

Henkilöresurssit

Ryhmän jäsenet

Projektiryhmä koostui seuraavista Jyväskylän yliopiston tietotekniikan opiskelijoista: Hami Heinonen, Jari Markkanen ja Tommi Myöhänen.

Ohjaajat

Projektin vastaavana ohjaajana toimi Jukka-Pekka Santanen tietotekniikan laitokselta. Tilaajana toimivaa Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteellistä tiedekuntaa edusti Sinikka Hänninen ja teknisestä ohjauksesta vastasi Petri Helander. Lisäksi projektin loppuvaiheessa sovellusta testasivat mm. Pirkko Puttonen, Liisa Nieminen ja Tuovi Nykänen, jotka ovat Laavan tulevia käyttäjiä (vahvistajia). He olivat myös usein läsnä projektin viikoittaisissa palavereissa.

Materiaaliresurssit

Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos antoi projektin käyttöön kaksi tietokonetta sekä työtilan huoneesta MaE203. Toinen tietokoneista sisältää käyttöjärjestelmät Microsoft Windows NT Workstation 4.0 ja Red Hat Linux 6.1. Toisessa koneessa puolestaan on Windows NT Server 4.0. Tilaajan puolesta projektin käyttöön annettiin HAHTsite-sovelluskehitin (versio 3.1) WWW-sovellukten toteuttamista varten.

Dokumentaatio

Laava-projektista on laadittu kattava projektikansio, joka on nähtävillä Jyväskylän yliopiston projektikansiohyllyssä.